Denne uken startet med en 5 kilometers joggetur. Denne dagen var det ikke motivasjonen helt på topp, men likevel tok jeg på meg joggeskoene og fikk økten gjort. Følelsen etterpå er så deilig. Som oftest når jeg har anledning liker jeg å få unnagjort dagens økt før skolen begynner. Da har jeg god tid etter skolen til å gjøre det jeg vil  ♥  

 

 
  

 

I en hektisk hverdag er ofte treningen som blir nedprioritert fordi folk gjerne tenker at trening det tar tid. Det er ofte jeg selv gjerne dropper treningen fordi jeg ikke har tid. Men det hele handler om prioriteringer. Med en plan for dagen er det lettere å sette av en time til trening. For en time det er mer enn nok til at både melkesyren og pulsen stiger. Derfor tenkte jeg å dele mine mest effektive intervaller med dere. Dette er intervaller som tar alt fra 30 minutter til 45 minutter. Alt etter hvor mye tid du har. Men husk, det viktigste av alt når det kommer til intervaller er å velge en fart slik at du klarer å fullføre alle intervallene du hadde planer om. Løp heller lik saktere og fullfør alle 10 løpene enn å stoppe på 8. Husk også å varme godt opp før du begynner. 

45/15

Disse intervallene er super effektiv og er de jeg bruker mest selv. Det jeg liker med disse er at man selv kan bestemme hvor lang og hvor hard økten skal være.

Slik gjør du: Du løper i 45 sekunder før du hopper av og setter beina på sidene i 15 sekunder, før du gjentar dette så mange ganger du vil. Jeg pleier å ta 10 eller 15, men har også tatt 20 når jeg virkelig var i form. Prøv gjerne først med 10, ta deretter en pause på 2-3 minutter før du løper 5 til. Etter noen ganger kan du ta vekk denne pausen og gjerne økte tempoet og legge til noen flere. Det viktigste er å gjennomføre økten du har satt som mål.

 


 

1 min på / 30 sek av

Disse intervallene er hakke hardere enn de over. Her må man løpe litt lengre(gjerne på samme tempo som 45/15) og vil derfor gjerne kjenne mer på melkesyren og pulsen.

Slik gjør du: Du løper i 1 minutt også har du 30 sekunder pause før du tar neste. Her pleier jeg å ta 10 stykker. Men man kan også variere antallet her. Sett deg gjerne som mål at du skal klare 8, neste gang tar du 9 også 10. Og vips så klarer du 10 uten noe problem. Man regulerer også farten. Velg en fart du er komfortabel med og velg en fart slik at du klarer å gjennomføre alle du hadde planlagt. Med tiden kan man øke tempoet og kanskje legge på noen ekstra intervaller. 

 

  

 

400m x 8

Disse prøvde jeg for første gang på onsdag og jeg digget de. Disse er tunge og går litt mer på utholdenheten din. Perfekt for deg som ikke liker å løpe så fort og kort, men som gjerne liker å løpe litt lengre.

Slik gjør du: Start med et behagelig tempo og skru heller opp eller ned under løpet. Her skal du enkelt og greit løpe 400m før du tar en pause på 30 sekunder og gjentar dette 8 ganger(eller det antallet du måtte ønske). 

 

 

 

 

4x4

Disse intervallene svir bare jeg tenker på de. Definitivt de tyngste på denne listen. Det synes hvertfall jeg. Her kan jeg garantere syrefest i beina. Men her er målet å ikke gi seg. Hold ut!

Slik gjør du: Her skal du løpe i 4 minutter og pause i 2 minutter. Dette gjentar du til du har løpt 4 minutter, 4 ganger, altså 4 x 4. 

 

Lykke til!
 


 

Som jeg nevnte i forrige innlegg så trener jeg nesten hver dag. Og det jeg liker aller best er jogging eller intervaller. Ingenting slår en knallhard intervalløkt der man hiver etter pusten. Og det som er så fint med intervaller er at man selv kan velge hvor mye man vil gi. Mine favoritt intervaller kalles 45/15. Effektive intervaller som er ferdig i en fei! 

 


 

Slik gjør du de:

Du løper i 45 sekunder også har du pause i 15 sekunder. Dette gjør du gjerne 10 ganger, før du tar en pause og tar 5-10 til. Alt etter hvor mye du orker og vil. Dette er supereffektivt og trenger ikke ta lengre tid enn en liten halvtime om man regner med oppvarmingen. Begynn med litt lavere fart og så fort du føler deg komfortabel med den farten, skrur du opp tempoet. Men husk at du skal klare å gjennomføre alle. Med disse blir du garantert sliten. Lykke til

  
 

 

 

 

 

Helgene er på en måte min tid der jeg kan få gjort det jeg ikke fikk tid til i uken som var. Jeg trives best når jeg er opptatt med noe og har ting jeg må få gjort. Trening er en viktig del av livet mitt, men i hektiske ukedager blir treningene sjeldent slik jeg ønsker. Derfor bruker jeg ofte helgene til å "ta igjen" det jeg ikke fikk gjort i uken som var. Kroppen føles bedre og det gjør også selvtilliten. Gi deg selv en selvtillitsboost og kjør den treningsformen du liker best. For meg er dette løping! Jeg elsker å få ut all energien jeg har i kroppen når jeg først skal trene, og da funker løping best for meg. Nå skal løpeskoene på og jeg skal ut å nyte en god løpeøkt ute.

 


Mathilde Oddekalv
Jeg er en 17 år gammel jente fra Bergen


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · Januar 2015 · November 2014 · April 2014 · Mars 2014 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013Kategorier


· Blogg · Christmas · Dagens antrekk · Fashion · Foto · Hva har jeg med meg · Hvem er jeg · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør/Home · Iphonebilder · Mat · New York 2013 · Reise · Selfies · Shoes · Sminke og skjønnhet · Spørsmål · Tips og triks · Ukens mål · Ukensspørsmål · Vegetar · WorkoutSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits