I dag er det søndag, og etter min mening en av ukens beste dager. På mine søndager liker jeg helst å ikke ha noen planer. Ingen alarmer ingenting som vekker deg. Min drømme søndag er å våkne i armene til kjæresten, spise en sen, god og næringsrik frokost før vi bruker resten av dagen på å slappe av i sengen. Ahh deilig. På søndager liker jeg også å gjøre meg klar for neste uke. I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle dele mine beste tips til ting man kan gjøre på en søndag. Selv liker jeg å få gjort ting jeg gjerne ikke får gjort i ukedagene i helgene. 

 

Dra på kino og se filmen du lenge har hatt lyst å se

Ahhh hvor deilig og avslappende er det ikke å dra på kino med noen man bryr seg om. Se en film man lenge har hatt lyst å se men aldri har fått tid til. Kjøp med deg popcorn, smågodt, brus og alt du måtte ønske. 

  

Fjelltur

Noen søndager har man mer energi enn man pleier. Da er det deilig å koble av med en rolig fjelltur. Ring venninnen din eller bare gå alene. Noen ganger trenger man å være litt alene, koble litt av. 

 

Filmkveld i sengen

Noen dager liker jeg bare å tilbringe i sengen. Med en god serie eller film, sammen med den kjæreste jeg vet. Spis frokosten, middagen og kveldsen i sengen. Ikke gå ut av den mer enn du må. Bare kjenn på den deilige følelsen av sengetøyet mot den bare kroppen.

  

Lag noe du virkelig har lyst på

Hjemmelaget pizza, brownies, pannekaker eller hva du måtte ønske. Bruk god til og lag det gjerne fra bunnen. Inviter din beste venninne, din mor eller kjæresten din med på matlagingen. Så lager dere maten sammen og nyter den sammen etterpå. 

  

Spakveld 

Jeg tror dette må være mitt favoritt punkt på hele listen. Dere som har lest bloggen min vet at hver søndag prøver jeg å sette av litt tid til pleie av hud, kropp, hår og negler. Rett og slett en liten spakveld med meg selv før en ny uke. Jeg er avhenging av at neglene ser fine ut og pleier derfor hver søndag og bytte ut slitt neglelakk. Ta deg en lang dusj, smør deg inn i gode kremer, ta ansiktsmaske og gjerne en hårkur. Har du ikke ansiktsmaske eller hårkur kan man lett lage en selv. Søk litt rundt på google så finner du alt du trenger. Min favoritt maske er som sagt fra Lusj. Bruker den enda og jeg ELSKER den!
 

 

 

For en stund tilbake prøvde jeg meg på å lage et nytt lite prosjekt, nemlig å plante en avokadostein. Og nå, noen måneder seinere, har den lille steinen blitt til en liten palme. Jeg hadde egentlig ingen forhåpningen og trodde ikke at jeg skulle få det til. Men nå har jeg hele to små palmer som vokser og vokser for hver dag som går. Så dette var skikkelig gøy og ikke minst enkelt. Spennende å følge med for hver dag som går. Nesten som jeg blir litt stolt når jeg ser hvor mye de har vokst. Det tar hele 5 år før treet begynner å lage avokadoer så det tar litt tid. Jeg har den mest for pynt så får vi se om jeg klarer å holde liv i den i hele 5 år. Tenk hvor gøy det må være å spise avokadoer som du selv har plantet. 

 


 

 

How to do it

 

Som sagt så er dette utrolig enkelt og alle kan få det til. Det man trenger er en avokado, tannpirkere og et glass med vann. Først så vasker du avokadosteinen forsiktig med en klut og litt vann. Deretter stikker du forsiktig inn 3 eller 4 tannpirkere med litt mellomrom mellom. Disse skal da holde steinen oppe fra vannet slik at halve steinen ligger i vann og halve er over vann. Så er det rett og slett og bare vente. Når det tyter ut fra begge ender kan man plante den over i en større blomsterpotte slik som jeg har gjort. Det er ikke alle avokadosteiner som gir en plante så det kan være lurt å gjerne plante flere i samme slengen. 

 

  

 

  

Basics dont`t have to stay basic

Da jeg var i Oslo kjøpte jeg med meg denne pakken med "patches". Jeg har falt helt for denne trenden og når jeg fant denne pakken måtte jeg bare teste den ut. Det er super enkelt og trenger ikke koste noe særlig. Jeg kjøpte denne pakken på Monki for under 100 lappen. Det er faktisk så enkelt at man bare stryker de på det man måtte ønske. Jeg valgte en hvit t-skjorte jeg hadde liggende. Enkelt, billig og ikke minst super kult! 

 
 

Om ikke veldig lenge er skoleferien over og det er tilbake til skolebenken. Hvert år glemmer jeg hvor stressende det er når skolen begynner igjen. Men dette året skal jeg være forberedt. Under ser dere mine beste tips til hvordan skoledagene blir mindre hektiske og hvordan man kan forberede seg på hva som kommer. 

Rydd klesskapet og gjør det mer oversiktlig. Med et ryddig klesskap får man mer oversikt over hva man har og hvor klærne ligger. Da blir det lettere å sette sammen et antrekk en trøtt skolemorgen. Dette punktet gjør i hvertfall min hverdag en del lettere. Et annet tips er å sette sammen et par antrekk for den første skoleuken. Da er det mye lettere å komme seg opp om morgenen når du vet at klærne allerede henger klar. Sett av en hel dag til klesskapet, let etter inspirasjon på nettet og sett i gang!

 


 

Spa dag er et must før skolen begynner igjen. Sett av hele kvelden før skolen begynner igjen til deg selv. Bytt ut den slitte neglelakken på både tær og fingre, barber beina og smør deg inn i gode kremer. Og avslutt gjerne med en god hårkur og ansiktsmaske. Min favoritt finner dere hos Lusj.
 


 

Vær forberedt på hva som kommer. Husker dere da dere var mindre og hvert år før skolestart tok foreldrene deres med dere på en liten shopping for å kjøpe inn skolebøker, nye penner og penal og noen år ny skolesekk? Ja, jeg gjør det enda haha. Men nå gjør jeg det uten foreldrene mine. Jeg handler inn skrivebøker, bokbind og penner om jeg trenger det. På den måten er jeg klar for skolestart og slipper å stresse når skolen begynner for å finne de riktige skrivebøkene eller bokbindet. Så kom dere ut på en aldri så liten "skole shopping" og bli 100 prosent klar for hva som kommer.

 


 

Gå til innkjøp av en notatbok. Jeg er avhengig av å ha en plass hvor jeg kan skrive ned viktige avtaler, prøver osv. Kjøp deg en stilig og oversiktlig notatbok, gjerne en kalender og få oversikt over hverdagen din.  
- - -

Det er ingen hemmelighet at etter en lang dag på skolebenken kan sminken trenge en liten touch up. Hvem har vel ikke bruk for å friske opp sminken sin en gang i blandt? Kanskje jentene dine spør om du vil titte i butikker etter skolen? Eller kjæresten inviterer deg på en date? Jeg har alltid med meg en liten sminkeveske med noen få produkter om jeg skulle trenge å føle meg litt freshere. På denne måten er jeg alltid klar om det skulle dukke opp en uventet avtale der jeg ikke rekker hjemom for å friske opp sminken. 

Always with me

Hoola Bronzing powder fra Benefit er en lifesaver. Jeg har prøvd en hel del med solpudder opp gjennom årene, og jeg kan med hånden på hjerte si at dette må være den beste jeg har prøvd. Bronzeren har lite glitter i seg, noe jeg liker veldig godt. Det er også veldig lett å jobbe med noe som er perfekt om du er på farten.  I tillegg følger det med en liten, praktisk kost som gjør at den ikke tar mye plassen i vesken. Med dette solpudderet får du den perfekte touch up-en du trenger for å rocke dagen videre.  

Leppestift fra mac i fargen matte taupe for en ekstra fresh feeling. Om jeg trenger å føle meg litt ekstra fresh, påfører jeg denne leppestiften. Fargen er ganske basic og passer til det meste. 

Hand cleanser gel fra The Body Shop for rene hender gjennom hele dagen. Trenger jeg si mer? Før jeg spiser, eller om jeg føler meg litt "skitten" tar jeg litt av denne cleanser gel-en, smører den inn i hendene og lar det tørke. En deilig lukt av kokosnøtt og følelsen av rene hender.  

Baked powder fra Kiko Milano for ett matt utseende. Etter en lang dag kan sminken fort bli litt oily. Da er kiko sitt baked powder redningen. Jeg påfører pudderet der det trengs og vips så er sminken god som ny.  

- - - 
- - -

Lange, spisse negler er i vinden for tiden. Det er noe med de spisse neglene som gir ethvert antrekk det lille ekstra. Jeg er av de heldig som har ganske sterke negler som vokser fort. Men uten stell så knekker de og jeg ender opp med heelt korte negler. Nå den siste tiden har jeg vært veldig flink på å file de og passe på at de ikke er flisete. Jeg filer de nesten hver eneste dag. Og etter at jeg begynte å file de i en litt spissere fasong knekker de ikke like ofte. Bare et lite tips om du prøver å spare til lengre negler. Noe annet lurt er å file de med en gang du ser en liten "flis", da holder neglene seg myye lengre. Jeg har ofte med meg en neglefil i vesken. 

Den svarte fargen jeg har på neglene under på bildene er fra hm. Det er ingenting som slår svarte negler. Det er en stor favoritt hos meg og neglene mine er nesten aldri noen annen farge enn svart. Ingenting er finere enn helt nylakkede, svarte negler. Da har neglene en slags glans som jeg synes er såå fint.    

- - -


 


Mathilde Oddekalv
Jeg er en 17 år gammel jente fra Bergen


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · Januar 2015 · November 2014 · April 2014 · Mars 2014 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013Kategorier


· Blogg · Christmas · Dagens antrekk · Fashion · Foto · Hva har jeg med meg · Hvem er jeg · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør/Home · Iphonebilder · Mat · New York 2013 · Reise · Selfies · Shoes · Sminke og skjønnhet · Spørsmål · Tips og triks · Ukens mål · Ukensspørsmål · Vegetar · WorkoutSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits