Det beste jeg vet for tiden er taco. Alle slags varianter. Egentlig er det ikke den tradisjonelle tacoen jeg pleier å lage når jeg sier jeg lager taco, men alt som kan pakkes inn i en lompe går under betegnelsen taco her i huset. Favoritten for øyeblikket er kylling med salt, pepper og hvitløkpulver, friske grønnsaker, rømme og salsa og selvsagt lomper. Lomper må være noe av det beste jeg vet! Så mye gøy man kan lage også smaker det jo såå godt. I tillegg er disse mye sunnere enn tacolefser. En stor pluss hos meg hvertfall. Et annet tips og noe jeg måå ha når jeg spiser "taco" er fersk lime som man skviser over før man spiser. Mmm så friskt og godt.
 

 

 

 

 

Cæsarsalat er noe av det beste jeg vet og i det siste har dette vært det jeg har bestilt når jeg har vært ute å spist. Men som mange vet så er ikke den salaten man får på restaurantene spesielt sunne. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en her hjemme. Resultatet ble helt nydelig! Super raskt, enkelt og godt. Alt er laget fra bunnen noe som gir en mye bedre oversikt over hva man får i seg. Dressingen lagde jeg superenkelt av en boks lett rømme, hvitløkpulver, pepper, lime og litt salt. Kyllingen bare stekte jeg hel før jeg "rev" den opp slik som pulled pork. Mmmm. Etter det blandet jeg dressingen sammen med kyllingen. Krutongene lagde jeg også selv av ingrediensene under. Skjær skivene i passelige biter, strø over krydder, vann og olivenolje og stek i ovnen til de er sprø. 

 

Grove krutonger

 

1-2 grove skiver skjært i biter

Pepper og hvitløkpulver

Olivenolje 

Vann

 

 


 

En kald pina colada inspirert smoothie? Ja takk! Smoothie er en klassiker som lages ofte her i huset. Og jeg elsker å eksperimentere med nye smaker og kombinasjoner. Smoothien blir sjeldent lik den forrige. Som oftest tar jeg det jeg finner og mikser sammen de ingrediensene jeg tenker vil bli en bra kombo. I dag ble smoothien laget av kokosnøtt og ananas. Mmm en deilig og frisk smoothie. I tillegg tilsatte jeg noen spiseskjeer med fettfri cottage cheese som jeg fant i fryseren. Raskt, enkelt og proppfull av proteiner. 

  

Ingrediensene

1/2 pose frossen ananas

3 ts kokosmasse

1/3 boks med lett kokosmelk

3-4 ss fettfri cottage cheese

 

 

 Den tradisjonelle fredagstacoen ble byttet ut med et vellykket burgermåltid i dag. Nå som den store grillsesongen er her, går det en del burgere. Min favoritt er de man kjøper ferdig på matbutikken. Ahh noen mer saftige og smakfulle burgere må du leite lenge etter. Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å lage meg en skikkelig burgermiddag, slik som den på bildene. Men siden det er fredag måtte jeg bare kjøre det fullt ut. Min burgertallerken består av søtpotetfries, salat med cherrytomater og rødløk, most avokado, ketsjup og sist men ikke minst sylteagurk. Sylteagurk er virkelig prikken over i'en. De hjemmelagde brøene fant jeg her. Et sunnere alternativ til hamburgerbrød. Mmm deilig. 

 

 
 

En sunn og frisk kropp er noe jeg synes er veldig viktig. At kroppen får i seg nok grønnsaker og vitaminer. Etter jeg ble introdusert for juicing maskinen, har jeg vært helt hektet. I starten brukte jeg den mest for å få i meg rikelig med grønnsaker og smaken var ikke så viktig for meg. Men med tiden har jeg lært meg hva som passer sammen og hva som absolutt ikke smaker noe godt. Et enkelt tips er å ikke blande fargene på grønnsakene og frukten. Grønne epler med grønne grønnsaker smaker alltid godt. Og ikke glem lime eller sitron! Det er virkelig prikken over i'en. Nå i det siste har rødbetjuice blitt en stor favoritt. En enkel måte å få i seg alle de viktige vitaminene som rødbeter inneholder.  

 

Min beste rødbetjuice

en halv sitron (uten skall)

3 hele rødbeter med skall

1 rødt eple

 


 
 

Havregrøt er ikke noe favoritt hos meg. Ofte synes jeg havregrøt kan bli veldig tørt og søtt. Men etter jeg prøvde den såkalte kjøleskapsgrøten ble jeg frelst. Jeg lagde min egen variant med kokosmelk, yoghurt, chiafrø og litt sukrin. Resultatet ble en helt fantastisk grøt. Alt du gjør er å blande inn det du liker! Her gjelder det å prøve seg frem. Men husk å tilsette en del mer veske enn det du gjerne tror. Havregrynene og chiafrøene trekker inn mye vesken og den kan fort bli for tørr. Kjør på med litt ekstra kokosmelk for en saftig grøt. I min havregrøt finner du kokosmelk, yoghurt naturell, chiafrø, sukrin og friske bringebær. Bringebærene gjør grøten litt syrlig og ikke så søt. Et lite tips er å ta den med som lunsj. Dette gjorde jeg i går! Super enkelt og super godt. Da blandet jeg bare ingrediensene sammen i matboksen, også fikk havregrynene ligge i vesken i noen timer og vips var lunsjen klar. 

  

 


 
Ingredients

Frozen raspberries
Frozen pineapple
Coconut drink from GoGreen
Natural yoghurt from Alpro

 
 

Hei sunshines! Det er ikke mye som er bedre enn en skikkelig helge frokost. Jeg er et ordentlig frokostmenneske, men med travle ukedager blir det ikke mye tid å bruke på frokosten. Derfor liker jeg ekstra godt når helgen kommer å unne meg en god og lang frokost. Noe av det beste jeg vet er når jeg tar meg tid til å lage meg en frisk og god juice. Da får kroppen en god start på dagen med masse næringsstoffer og viktige vitaminer, deilig! 

Frokosten min bestod av

- Speilegg med hjemmelagde proteinrundstykker og salat til

- Alpro soya yoghurt naturell med jordbær

- Hjemmepresset juice av rødbeter, gulrøtter og sitron

- Vann med fersk lime

 
 
 - - -

ALL HAPPINESS DEPENDS ON A LEISURELY BREAKFAST

Jeg har alltid vært et frokostmenneske og er avhengig av en god frokost for å fungere ut dagen. Men på hektiske dager kan frokosten bli en utfordring. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har løpt til bussen med frokosten i hånden. Med tiden har jeg lært meg hvordan jeg kan unngå akkurat dette. Ved å lage frokosten dagen før, eller ved å finne enkle og raske frokosttips blir morningene mindre hektiske. Da får man mer tid på puten eller lengre tid på å stelle seg. Planlegging er nøkkelen til mindre stress, pleier jeg å si.

Smoothie er et enkelt, godt og ikke minst raskt eksempel på en god frokost. Det finnes uendelig med muligheter og varianter. Jeg tilsetter nesten alltid kokosmelk, da får smoothien en svak smak av kokos. Men her gjelder det å finne sin favoritt. Et lite tips er å lage smoothien dagen før også sette den i fryseren. Ta den ut med en gang du står opp, og vips er frokosten klar til du er ferdig på badet. 

- - -
- - -

Er det noe kroppen vår har ekstra godt av en gang i blandt så må det være en skikkelig grønn juice. Da får man i seg masse viktige vitaminer, som ellers er vanskelig å få i seg. Jeg elsker å starte dagen med en såkalt grønn "vitaminbombe", da får kroppen i seg masse viktige stoffer og jeg er klar for en ny dag. Til vanlig pleier jeg å bare hive oppi alt vi har av grønnsaker. Men om jeg virkelig vil lage en god juice har jeg også grønne epler og lime oppi for en friskere smak. Jeg juicer alt fra salat til brokkoli. En grønnsaksjuice smaker ikke spesielt godt, men med grønne epler og lime blir den litt bedre. Og det beste av alt, man kan nesten kjenne at vitaminene taes opp i kroppen. 

- - -

 

 
 

- - -


Hva er vel ikke bedre enn hjemmelagde, sunne havrekjeks? Ikke vet jeg! Disse lagde i helgen og det tok ikke lang tid før alle var vekke. Er det noe jeg virkelig liker så må det være disse kjeksene. Sprø, men samtidig litt myke og med masse mørke sjokoladebiter. Om jeg ikke tar feil så er det vel ikke lenge til disse blir laget igjen. Du finner ingrediensene HER. Jeg pleier å bare mikse sammen ingrediensene også trykke de ut på bakepapir med en gaffel. Deretter steker jeg de på 180 grader til de får en gyllen farge. Bon appetit!  

- - -

  


INGREDIENTS

- - -

1 egg

Oatmeal

Spelt flour

Dark chocolate

Milk

Sukrin
 
Heisann alle fine, i dag er det mandag, ny uke og nye muligheter. Og ved den anledingen så tenkte jeg å dele en ny "oppskrift" til dere, en ny mat rett som jeg er blitt helt hekta på. Denne har jeg allerede hatt med meg på skolen et par ganger og det har vært en suksess hver gang (skal du ha den med deg som lunsj bør du ha salten i en boks for seg selv). Jeg lager den også hjemme, enten til frokost, lunsj eller kvelds. Et supert mellommåltid i farten. 

- - -

INGREDIENTS

1 table spoon of pesto

1 handful of pasta

1 chicken fillet

- - -

Jeg bruker økologisk fullkornspasta fra Coop Änglamark, pesto fra eldorado og kyllingfilet fra Coop. Denne retten metter godt og tar ikke lang tid å lage. Super enkelt og super godt. 

Ha en fin mandag


 


GOTTA TREAT YOURSELF ONCE IN AWHILE

- - - 

Hvem liker vel ikke kombinasjonen av peanøtter og banan? Dette lagde jeg en dag hvor søtsuget virkelig meldte seg. Super enkelt og super godt. Litt banan, peanøttsmør, honning og noen nøtter på toppen.  
BREAKFAST IN BED 

 

SMOOTHIE INGREDIENTS

- - - -

Cocunut milk

Frozen strawberries

Alpro natural yoghurt

Banana

 
 

Hei fininger, nå er det en stund siden sist. Jeg har vært så opptatt med andre ting og derfor har bloggen blitt nedprioritert. Jeg var jo i London forrige helg, noe som var en helt nydelig tur. Det ble masse shopping, god mat og masse venninekos. Men det var deilig å komme hjem. Det har vært en lang periode nå der trening og kosthold har blitt veldig nedprioritert. Så neste uke begynner jeg skikkelig igjen. Har forresten testet ut Chiafrø for første gang, og herlighet for noen gøye frø. Og Chiapudding er blitt mitt nye favoritt måltid. Så derfor tenkte jeg at jeg skal begynne å vise dere litt forskjellige ting dere kan gjøre med Chiafrø, og forskjellige kombinasjoner med Chiapudding.

Chiapudding er også et supert alternativ til omega3. Så for folk som meg som ikke spiser så mye fisk er Chiafrø et godt alternativ. Chiafrø inneholder også masse proteiner og fiber men har et lite innhold av karbohydrater. Chiafrø er virkelig skikkelig supermat. 

Hvordan jeg lagde denne

100g frosne bringebær

2ts Zeroh saft med Granateple og blåbær

100g alpro soya yoghurt naturell

15g chiafrø

Jeg blandet sammen chiafrøene med yoghurten og saften, også mikset jeg sammen de frosne bringebærene med en stavmikser. Deretter bare la jeg et lag med bringebær, så et med yoghurt miksen og toppen den igjen med bringebær. 

Hele denne porsjonen inneholder rundt 220 kcal. Et sunt og godt måltid.  

 

Ha en fin kveld
Heisann, i dag regner det skikkelig her i Bergen. Og når været er dårlig er det lett for at humøret følger etter. Men da er det ekstra viktig å slappe av og kose seg. Så i dag etter skolen prøvde jeg ut noe nytt. Nemlig agurk med mager kyllingost og druer. Det smakte faktisk overraskende godt, også er det jo ganske sunt. Et lite tips når du har lyst på noe annet enn det du pleier å spise. Nå må jeg skrive ferdig en engelsk innlevering og komme igang med å øve til prøve i samfunnsfag.     Hei fininger! I dag er det mandag, og det betyr en ny uke. Hver mandag har vi halv dag på skolen, så i dag var jeg ferdig kvart på tolv. Deilig! En tøff start på uken med matte i 3 timer, men det hjelper at vi slutter kvart på tolv. I dag ble det hjemmelagde knekkebrød med avokado, skinke og agurk til lunsj. En god start på mandagen. Nå er det lekser og trening som står for tur. Ha en fin dag!


I en travel hverdag er det ikke alltid like lett å tenke sunt. Og for meg som både har en veldig travel hverdag og er opptatt av å spise sunt kan dette bli krevende til tider. Men nå har det kommet en super pasta variant i butikkene. Nemlig fersk grønnsakspasta fra Toro. Den kommer i blomkål, erter og brokkoli og gulrot. Hvem hadde tenkt at det kunne være så lett å spise grønnsaker. Disse pastaene smaker verken grønnsaker og inneholder hele 40% grønnsaker. Og det beste av alt er at det bare tar 1 minutt før pastaen er ferdig. Min personlige favoritt er brokkoli og erter. Jeg synes egentlig ikke at noen av de smaker noe særlig annerledes, men det er bare noe med denne grønne pastaen som jeg virkelig liker. Jeg har faktisk ikke spist noe annet enn pasta hele denne uken, hehe. Tror det er blitt min nye favoritt middag. 
 

- - -

Ingredients

Isbergsalat

Paprika

Fetaost original

En halv kyllingfile

En halv pakke byggryn

Tomat

 

 


- - -

Heihei, i dag hadde jeg vekkerklokken på til klokken 9. Jeg skulle på en crossfit time som begynte klokken

10. Det er så deilig når du er ferdig med dagens trening før klokken slår 12. Nå har jeg akkurat dusjet og spist en deilig frokost.

Jeg er ikke fan av å spise før jeg trener så da venter jeg heller til jeg kommer hjem og lager meg noe digg.

Og i dag ble det en sunn pastasalat med kylling og en slags hjemmelaget dressing.

 

Ingredients

Isbergsalat

Pastaskruer (fullkorn)

En halv kyllingfile

Mager kesam

Salt og pepper

Hvitløk

Saften av en halv lime

 

For å lage denne dressingen rører du bare sammen mager kesam, salt og pepper,

litt hvitløkskrydder og klemmer ut saften av en halv lime. 

 

 

Hei allesammen! Vi vet jo alle sammen hvor vanskelig dette her med øyenbryn kan være. Jeg klarer aldri helt å sette meg til ro med en fast øyenbryns rutine. Men jeg tenkte at jeg uansett  kunne vise dere hvordan jeg fikser de til hverdagen.   Produktene jeg bruker er 

 Øyenbrynspenn fra Chanel / Crayon Sourcils / farge Brun Naturel 30

Concealer fra TheBalm / TimeBalm anti-wrinkle / farge Light/medium

Til å påføre concealeren bruker jeg Mac 287 Se Først så børster jeg bare øyenbrynene på plass med øyenbrynsbørsten Deretter markerer jeg øyenbrynene med pennen oppe og nedeSå fyller jeg inn øyenbryneneEtter det børster jeg gjennom øyenbrynene forsiktig for å jevne ut fargen Nå fyller jeg ut enden av øyenbrynene og børster over de igjen. Jeg liker å gjøre endene til sluttEtter dette tegner jeg øyenbrynene litt "lengre" inn mot midtenOgså blender jeg ut fargen med concealeren, slik at den ikke er fargen blir for "hard"

Nå bare "rammer" jeg inn øyenbrynene med concealeren og drar den litt utover

Også gjør jeg bare det samme oppeDette var min øyenbrynsrutine for øyeblikket, men som sagt så endres den med gjevne mellomrom. 

Håper den var nyttig, natti  

Til et glass med juice trenger du:

1 lime

1/2 brokkoli

1/4 agurk

1/2 grønn paprika

1/4 isbergsalat

Ha en fin dag 


Mathilde Oddekalv
Jeg er en 17 år gammel jente fra Bergen


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · Januar 2015 · November 2014 · April 2014 · Mars 2014 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013Kategorier


· Blogg · Christmas · Dagens antrekk · Fashion · Foto · Hva har jeg med meg · Hvem er jeg · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør/Home · Iphonebilder · Mat · New York 2013 · Reise · Selfies · Shoes · Sminke og skjønnhet · Spørsmål · Tips og triks · Ukens mål · Ukensspørsmål · Vegetar · WorkoutSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits