Heei, det er søndag og tid for nye "Ukens mål". Det som er viktig når man skal sette seg mål for uken, eller generelt alt, er å sette mål som er realistiske å nå. Det er nå to uker siden jeg startet med ukens mål. Og jeg har faktisk klart å fullføre alle målene utenom bilteorien. Men hei, den tok jeg igjen mandagen etter. Jeg øvde litt ekstra også bare hoppet jeg i det. Og jeg klarte det! Å fullføre målene man setter seg er er viktig for en god selvfølelse. Så sett mål som du vet du kan klare i løpet av uken. Her er mine mål for uken:

 

 

1 - Få en oversikt over de ulike fagene. Skolen har akkurat startet og dette året har jeg utrolig mange nye fag. Derfor skal jeg denne uken sette av litt tid hver dag til å gå gjennom fagene jeg skal ha neste dag. Da er jeg forberedt til timene og det blir lettere å følge med på det læreren snakker om.

 

2 - Oppdatere snapsale. Jeg skal legge ut nye ting som jeg vet jeg ikke kommer til å bruke og ting som ikke er blitt brukt på en evighet. En annen ting jeg skal gjøre er å gå gjennom å slette tingene jeg har fått solgt. Snapsale er en utrolig enkel og gøy app man kan bruke for å selge eller kjøpe alt fra sko til klær og sminke. 

 

3 - Spennende lunsj på skolen. Denne uken vil jeg prøve en del glemte lunsjer som faktisk er super enkle, sunne og ikke minst gode. Jeg glemmer ofte hvor enkelt det er å lage ting som pannekaker, spennende salater og annet sunt og godt. Denne uken har jeg spist ting som havregrøt og kjedelige salater på skolen. Men nå skal jeg hente frem gamle oppskrifter som wraps laget av egg, proteinpannekaker og spinatlapper. Wii jeg gleder meg allerede. Kanskje jeg skal dele noen lunsjtips med dere? 

 
 

  

 

En trend jeg har falt heelt for den siste tiden er denne t-skjorte under kjole trenden. Jeg elsker hvordan den pyntete kjolen enkelt blir hverdagskjolen. Funker både til fest og til hverdag. Skal man være ekstra stilig kan man også kjøre hverdagsskjorten under. Utrolig enkelt men samtidig råkult. Et lite tips for deg som er litt lei bukser til hverdag og gjerne vil gå for noe litt ekstra. Min favoritt kjole finner du HER.

 

 

 
 

 
 

 

Sko - Bianco by Camilla Pihl / Bukse - Lindex / Skjorte - Zara / Veske - Mansur Gavriel

 

Hei søtinger, nå er det en stund siden sist. Puuh det har vært en laang uke. Jeg slutter alle dagene utenom torsdag, klokken halv 4. Noe som betyr at jeg ikke er hjemme før halv 5 eller kanskje nærmere 5. Så dere skjønner sikkert hvordan uken min har vært. Men denne uken skal jeg få alt på stell og få mer orden på dagene. Over ser dere noen bilder av antrekket mitt på torsdag da jeg var på kick off med Hennes og Mauritz. Hadde en halvtime på å stelle meg og komme meg avgårde, men antrekket ble ikke så aller verst. Endelig fikk jeg brukt mine ubrukte Camilla Pihl sko. Jeg har faktisk fått meg en jobb på Hennes som ekstrahjelp. Etter myee søking på generelt alle butikker jeg kom på, fikk jeg komme på intervju på Hm. Nå gleder jeg meg bare til å begynne. Kick off-en var så utrolig gøy og jentene er såå snille.

  

Forrige ukes mål er nådd, alle utenom bilteorien da. Måtte ha noen ekstra dager til øving men planen er å ta den på mandag. Denne uken blir det nye mål som jeg gleder meg til å gjennomføre.

 

1 - Ha en jentekveld. Denne uken er det tid for en ny jentekveld. En dag denne uken samles jentene for en kveld med god mat, kos og masse snikk snakk. 

 

2 -  Ikke kjøpe lunsj. Jeg er egentlig veldig flink til å lage med meg skolemat hjemmefra men det hender innimellom at jeg kjøper meg både noe å drikke og spise. Denne uken skal jeg kun ta med mat hjemmefra. Sunne og mettende måltid jeg kan lage gratis her hjemme. 

 

3 - Bestå teorien. Siden jeg ikke klarte dette målet forrige uke så tar jeg det også med denne uken. Planen er å prøve å ta bilteorien imorgen. Da håper jeg at jeg har lest nok. Visst ikke er det bare å jobbe på og prøve igjen. 

 

 
 

 

 

 

Sko - Birkenstock / Skjørt - Urban outfitters / Belte - Hm / T-skjorte - Hm / Solbriller - Regn

 

 
  

Jeg prøver så ofte jeg kan å holde meg unna kjøtt. Og etter at de har begynt å selge vegetarkjøttdeig i dagligvarebutikken har dette vært en lek. Jeg synes faktisk vegetarkjøttdeig er bedre enn vanlig kjøttdeig. Så hvorfor spise kjøtt når man har så gode alternativ som denne. I dag kom jeg over denne green soybean pastaen da jeg var innom helsekosten, og da måtte jeg bare teste den ut. Pastaen inneholder 60% mindre karbohydrater enn vanlig lys pasta og hele 400%(!!!) mer fiber og proteiner. Pastaen smakte utrolig godt, nesten så god at jeg glemte hvor sunn den var. 

  

Ingredienser:

 

1 porsjon vegansk farse fra hälsans kök (kjøpt på dagligvarebutikken)

1 porsjon green soybean pasta (kjøpt på helsekosten)

1/2 sjalottløk

Litt chili

1/2 gulrot

2 cherrytomater

1/3 boks med tomatpure

Litt kokosmelk

Vann 

Basilikum og hvitløkspulver

 


 

 

Hvordan:

 

Kutt grønnsakene opp i passelige biter mens du venter på at vannet skal koke. Stek "kjøttdeigen" sammen med alle ingrediensene utenom vannet, kokosmelken og tomatpuren. Når vannet koker legger du oppi pastaen. Denne skal ligge i 3-4 minutter før den er ferdig. Når grønnsakene og kjøttdeigen er varm tilsetter du kokosmelk, vann og tomatpure. Rør rundt og vips så var middagen ferdig. 

  
 

 

 

For en stund tilbake prøvde jeg meg på å lage et nytt lite prosjekt, nemlig å plante en avokadostein. Og nå, noen måneder seinere, har den lille steinen blitt til en liten palme. Jeg hadde egentlig ingen forhåpningen og trodde ikke at jeg skulle få det til. Men nå har jeg hele to små palmer som vokser og vokser for hver dag som går. Så dette var skikkelig gøy og ikke minst enkelt. Spennende å følge med for hver dag som går. Nesten som jeg blir litt stolt når jeg ser hvor mye de har vokst. Det tar hele 5 år før treet begynner å lage avokadoer så det tar litt tid. Jeg har den mest for pynt så får vi se om jeg klarer å holde liv i den i hele 5 år. Tenk hvor gøy det må være å spise avokadoer som du selv har plantet. 

 


 

 

How to do it

 

Som sagt så er dette utrolig enkelt og alle kan få det til. Det man trenger er en avokado, tannpirkere og et glass med vann. Først så vasker du avokadosteinen forsiktig med en klut og litt vann. Deretter stikker du forsiktig inn 3 eller 4 tannpirkere med litt mellomrom mellom. Disse skal da holde steinen oppe fra vannet slik at halve steinen ligger i vann og halve er over vann. Så er det rett og slett og bare vente. Når det tyter ut fra begge ender kan man plante den over i en større blomsterpotte slik som jeg har gjort. Det er ikke alle avokadosteiner som gir en plante så det kan være lurt å gjerne plante flere i samme slengen. 

 

  

 

 
 

 

Noen bilder fra den siste uken med sommerferie. 
 
 

 

 

I dag var vi ikke like heldig med været. Det var overskyet da jeg våknet i dag tidlig. Så i dag tok jeg på meg mamma sitt nye Holzweiler skjerf. Elsker fargekombinasjonen og stoffet. Helt perfekt for dager som i dag hvor det ikke er for varmt eller for kaldt. Pleier ofte å bare hive på meg et skjerf i farten og legge det over skuldrene. Nå har jeg meg akkurat spist ferdig middagen etter både kjøretime og en deilig treningsøkt.

 

 
 

  

Bukse - Second love / Sko - Birkenstock / Topp - Gina Tricot / Solbriller - Regn / Kåpe - Hennes og Mauritz

 

  

Basics dont`t have to stay basic

Da jeg var i Oslo kjøpte jeg med meg denne pakken med "patches". Jeg har falt helt for denne trenden og når jeg fant denne pakken måtte jeg bare teste den ut. Det er super enkelt og trenger ikke koste noe særlig. Jeg kjøpte denne pakken på Monki for under 100 lappen. Det er faktisk så enkelt at man bare stryker de på det man måtte ønske. Jeg valgte en hvit t-skjorte jeg hadde liggende. Enkelt, billig og ikke minst super kult! 

 
 

 
 

 

I dag har den kjæreste av de kjære bursdag. Jeg vet ikke hvem som gledet seg mest. Lys våken var jeg da vekkerklokken ringte 05.50. Som et lite barn løp jeg ut av sengen for å ordne en liten bursdagsfrokost med pannekaker og bursdagslys. Da kjæresten gikk på jobb stakk jeg på trening også var det bare å starte på middagen. Såå koselig med bursdag! Etter middag, gaveåpning og dessert ble det netflix i sengen hvor vi sovnet som en stein. Og nå kom vi akkurat hjem fra kino. En perfekt dag med den beste jeg vet.

 
 

 


 

Denne søndagen tenkte jeg at jeg skulle komme med en ny fast spalte som jeg kaller "ukens mål". I denne spalten skal jeg skrive ned hva jeg skal jobbe med i uken som kommer og om jeg har noen mål jeg skal klare før uken er omme. Håper den faller i smak! 

1 - Gjøre meg klar for skolen. Denne uken er det skolestart og jeg skal bruke denne uken på å gjøre meg klar for skolen. Jeg skal følge punktene og tipsene jeg skrev i "dette" innlegget. På den måten er jeg klar for hva som helst.

 

2 - Gjøre en skikkelig innsats på trening. Forrige uke startet med sykdom. Så derfor skal jeg gi en skikkelig innsats denne uken. Dette er siste sjanse for å få trent skikkelig før skolen begynner igjen. Denne uken skal det brenne og svi i kroppen! 

 

3 - Bestå bilteorien. Dette punktet skal jeg klare! Jeg har begynt å lese litt og tatt noen tester på nettet, men nå må jeg virkelig ta i et tak og få den overstått. Planen er å klare lappen når jeg blir 18 i januar og da er det deilig å være ferdig med teorien så jeg slipper å tenke mer på den.

 

4 - Nyte resten av ferien. Skolen begynner på torsdag. Så resten av ferien skal jeg bare slappe av, sove lenge, være med kjære og nære og bare kose meg skikkelig! 

Har du noen mål for uken?
 
 

Her i Bergen pøser det ned. Og da er det ingenting annet enn regnjakke som gjelder. Jeg er så glad jeg investerte i denne Stutterheim regnjakken. Denne har jeg brukt masse. Deilig å ha ytterklær man kan føle seg fin i og samtidig være tørr og varm. Nå mangler jeg bare noen støvler så er jeg klar for en regnfull høst. 

 

 
 

Murphy t-skjorten var ikke det eneste som ble med meg hjem etter shoppingsturen med mamma. Disse kule flatformsene har jeg siklet på i en evighet. Og da de var på 50 prosent måtte jeg bare slå til. Jeg har lenge vært på utkikk etter et nytt par med hverdagssko som passer til alt. Disse flatsene er perfekte. De er fra merket Eytys og jeg kjøpte de hos Retro. 

 

 


 

Som jeg nevnte i forrige innlegg så trener jeg nesten hver dag. Og det jeg liker aller best er jogging eller intervaller. Ingenting slår en knallhard intervalløkt der man hiver etter pusten. Og det som er så fint med intervaller er at man selv kan velge hvor mye man vil gi. Mine favoritt intervaller kalles 45/15. Effektive intervaller som er ferdig i en fei! 

 


 

Slik gjør du de:

Du løper i 45 sekunder også har du pause i 15 sekunder. Dette gjør du gjerne 10 ganger, før du tar en pause og tar 5-10 til. Alt etter hvor mye du orker og vil. Dette er supereffektivt og trenger ikke ta lengre tid enn en liten halvtime om man regner med oppvarmingen. Begynn med litt lavere fart og så fort du føler deg komfortabel med den farten, skrur du opp tempoet. Men husk at du skal klare å gjennomføre alle. Med disse blir du garantert sliten. Lykke til

  
 

 

1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 22, nesten 23. Plis stopp tiden.

 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Mamma!

 

3. Hvor høy er du? Jeg var 1.66 sist jeg målte meg.

 

4. Hvilken film så du sist? Sinister 2 (hjelp!!).

 

5. Hvem ringte du sist? Kjæresten min.

 

6. Hvem ringte deg sist? Bestemor.

 

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? Kaffe og vafler her. Denne fikk jeg av Bestemor.

 

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Som oftest liker jeg å sende sms, men innimellom får jeg sånne "kick" der jeg gjerne ringer alle jeg kommer på haha. Da kan jeg gjerne skravle om alt mulig.

 

9. Hva er ditt favorittsted? Jeg elsker å være hjemme i sengen haha.

 

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Ute når det regner.

 

11. Når så du moren din sist? For ca en halv time siden.  

 

12. Hvilken øyefarge har du? Blå.

 

13. Hvilken julesang er din favoritt? Norske julesangen som jul i svingen, en stjerne skinner i natt osv. er noen av favorittene.

 

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Foreldrene mine skilte seg for mange år siden.

 

15. Når våknet du i dag? Jeg hadde vekkerklokken på 07.00.

 

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år bor jeg i drømmehuset her i Bergen sammen med min kjære. Med både hund og barn. 

 

17. Hva skremte deg om natten som barn? Det var aldri noe spesielt som skremte meg som barn. Men jeg har alltid vært veldig overtroisk og jeg husker noen ganger da jeg hadde sneket meg til å se åndenes makt før jeg skulle sove at jeg alltid slet med å sove. 

 

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Det er sjeldent jeg er innpå youtube, men videoene som dukker opp på facebook får meg ofte til å le.

 

19. Hva er din beste egenskap? Jeg tror det må være at jeg bryr meg veldig om hvordan andre har det.

 

20. Hva er din verste egenskap? Jeg er forferdelig sta!

 

21. Sover du med eller uten klær om natten? Både og!

 


 

22. Hvor mange puter har du i sengen? To vanlige og en stor. 

 

23. Hva er det rareste du har spist? Hmm smalahove kanskje.

 

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har bærbar data nå, men liker veldig godt å bruke stasjonær.

 

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Om vinteren bruker jeg alltid sokker, men nå om sommeren bruker jeg veldig sjeldent sokker. Sko bruker jeg bare om jeg absolutt må det.

 

26. Hva hører du på akkurat nå? Akkurat nå har jeg det helt stille rundt meg. 

 

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Alle som kjenner meg vet at jeg elllsker is mer enn alt! Men naturell yoghurtis er favoritten uten tvil!

 

28. Hviken dessert er din favoritt? Er det lov å si alt som inneholder sjokolade? Haha.

 

29. Den største premien du har vunnet? Jeg vinner ikke ofte premier, men en gang vant jeg et sett med shampoo, balsam og body lotion. 

 

30. Liker du kaffe? Egentlig ikke! Men noen dager bare må jeg ha kaffe, og da drikker jeg kaffe mocca. 

 

31. Hva drikker du helst til frokost? Vann.

 

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Nå har jeg bare gått et år på videregående og jeg har ikke rukket å få meg noen favoritt enda.

 

33. Kan du spille poker? Jeg tror jeg kanskje har spilt poker to ganger i livet, så nei jeg kan ikke spille poker. 

 

34. Hva har du spist i dag? Ojj! Havregryn med havremelk, salat med kylling, tacosalat på Egon og vafler hos Bestemor.

 

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Åå jeg kommer faktisk ikke på en eneste en!

 

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? P5??

 

37. Vil du ha barn? Ja absolutt!

 

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg kan engelsk også har jeg hatt 1 år med spansk så jeg kan vel si at jeg kan litt spansk. 

 

39. Sover du på en spesiell side? Njaa, når jeg sover med kjæresten har vi faste plasser. Ellers sover jeg der hvor jeg føler for å sove. 

 

40. Foretrekker du havet eller basseng? Det liker egentlig basseng best, men det er noe eget med havet.

 

41. Hva bruker du helst penger på? Jakker og vesker. Men jeg elsker å kjøpe ting til andre. 

  

42. Eier du dyrebare smykker? Veldig lite! Noen få jeg fikk til konfirmasjonen også noen småting jeg har arvet av min bestemor.

 

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg vet ikke om jeg bør si dette men jeg elsker virkelig Hotel Cæsar, haha.

 

44. Hva skal du gjøre i helgen? Denne helgen skal jeg jobbe, slappe av og lade opp til en ny uke!

 

45. Kan du stå på slalåm? Jeg har faktisk aldri stått på slalåm før.

 

46. Hvordan imponerer man deg? Om du viser at du bryr deg om andre og har medfølelse for andre mennesker. 

 

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den alle har?

 

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg? Jeg har gått på styrkeløft og har 3 norgesrekorder, jeg bryr meg veldig mye om miljøet, dyr og andre mennesker, jeg trener nesten hver dag og er veldig opptatt av trening og kosthold, neglelakken min må alltid være fin og jeg er veldig bestemt og sta. 

 

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Julekjolen min.

 

50. Er du sosial? Ja det vil jeg si! Jeg er kanskje ikke med venner hver eneste dag, men jeg er som oftest med kjæresten eller familien. 

 

 

 

 


 

I går var jeg og mamma på en liten shoppingtur til byen. Vi trosset regnet og hadde en kjempekoselig dag i byen. Med meg hjem ble denne nydelige t skjorten fra Ganni. Helt fra jeg så disse murphy t skjorte fra Ganni har jeg vært helt betatt. Men til min stor fortvilelse har de alltid vært utsolgt. Men ikke denne gangen. Jeg var så heldig at de faktisk bare hadde en igjen på Høyer. Denne skal bli brukt masse. Litt farge i en ellers ganske svart garderobe. I love it! 

 

 
 

Om ikke veldig lenge er skoleferien over og det er tilbake til skolebenken. Hvert år glemmer jeg hvor stressende det er når skolen begynner igjen. Men dette året skal jeg være forberedt. Under ser dere mine beste tips til hvordan skoledagene blir mindre hektiske og hvordan man kan forberede seg på hva som kommer. 

Rydd klesskapet og gjør det mer oversiktlig. Med et ryddig klesskap får man mer oversikt over hva man har og hvor klærne ligger. Da blir det lettere å sette sammen et antrekk en trøtt skolemorgen. Dette punktet gjør i hvertfall min hverdag en del lettere. Et annet tips er å sette sammen et par antrekk for den første skoleuken. Da er det mye lettere å komme seg opp om morgenen når du vet at klærne allerede henger klar. Sett av en hel dag til klesskapet, let etter inspirasjon på nettet og sett i gang!

 


 

Spa dag er et must før skolen begynner igjen. Sett av hele kvelden før skolen begynner igjen til deg selv. Bytt ut den slitte neglelakken på både tær og fingre, barber beina og smør deg inn i gode kremer. Og avslutt gjerne med en god hårkur og ansiktsmaske. Min favoritt finner dere hos Lusj.
 


 

Vær forberedt på hva som kommer. Husker dere da dere var mindre og hvert år før skolestart tok foreldrene deres med dere på en liten shopping for å kjøpe inn skolebøker, nye penner og penal og noen år ny skolesekk? Ja, jeg gjør det enda haha. Men nå gjør jeg det uten foreldrene mine. Jeg handler inn skrivebøker, bokbind og penner om jeg trenger det. På den måten er jeg klar for skolestart og slipper å stresse når skolen begynner for å finne de riktige skrivebøkene eller bokbindet. Så kom dere ut på en aldri så liten "skole shopping" og bli 100 prosent klar for hva som kommer.

 


 

Gå til innkjøp av en notatbok. Jeg er avhengig av å ha en plass hvor jeg kan skrive ned viktige avtaler, prøver osv. Kjøp deg en stilig og oversiktlig notatbok, gjerne en kalender og få oversikt over hverdagen din.  Heei, nå begynner det å bli en stund siden sist. Jeg har rett og slett vært veldig opptatt og bare kost meg skikkelig. Men nå er jeg tilbake og vil poste innlegg når jeg har lyst og tid. Siden sist har jeg vært på Rihanna konsert, 2 uker i Spania og slappet av her hjemme med mine kjære.

 


Ditt navn her
Jeg er en 17 år gammel jente fra Bergen


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · Januar 2015 · November 2014 · April 2014 · Mars 2014 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013Kategorier


· Blogg · Christmas · Dagens antrekk · Fashion · Foto · Hva har jeg med meg · Hvem er jeg · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Interiør/Home · Iphonebilder · Mat · New York 2013 · Reise · Selfies · Shoes · Sminke og skjønnhet · Spørsmål · Tips og triks · Ukens mål · Ukensspørsmål · Vegetar · WorkoutSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits